Vicdan ÖZBAY - Türk Dili ve Edebiyatı

Vicdan ÖZBAY, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni. Yozgat’ta dünyaya geldi. 1991´de  Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünü bitirdi. Çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. 1997´de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Halk Edebiyatı Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2000-2012 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi Müdürlüğünde  görev yaptı. 2013-2018 yılları arasında  MEB tarafından Almanya Berlin Başkonsolosluğu nezdinde Leipzig Üniversitesi, Şarkiyat Enstitüsünde ve  Berlin Freie Üniversitesinde  okutman olarak görevlendirildi. 2018 yılında ise görevini tamamlayıp yurda döndü. 2018´den itibaren okulumuzda görev yapmaktadır.