Sema ÇETİN - Kimya

Sema ÇETİN

9 Temmuz 1979 yılında Balıkesir’de doğdu. İlkokul ve ortaokulu Balıkesir, Eskişehir ve Tarsus gibi farklı şehirlerde okuduktan sonra lise eğitimini Tarsus Cengiz Topel Anadolu Lisesinde tamamladı. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünden mezun oldu.

2003-2005 yılları arasında Yükseliş Koleji , 2006-2010 yılları arasında Çözüm Dershanelerinde kimya öğretmeni olarak,  2011-2016 yılları arasında ise İşler Yayınevinde kimya yazarı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Set Yayınları 9-10-11-12.sınıf  kimya akıllı defter, Yayındenizi 11.sınıf tek kimya soru bankası, HR( hız ve renk ) fen bilimleri TYT deneme kitapları yayınlandı.

2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  kimya öğretmeni olarak atandı. Zonguldak/Gökçebey  ve Ankara/Beypazarı ilçelerinde görev yaptıktan sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibari ile  Uluslararası Prof.Dr Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesinde görevine başlamıştır.