Dursun ŞALCIOĞLU - Türk Dili ve Edebiyat

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde dünyaya geldi. Ankara’da başlayıp devam eden ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği alanında yüksek lisans yaptı. Üniversiteden mezun olduğu yıl, Türkiye genelinde şubeleri olan bir özel öğretim kurumunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladı. Bir süre sonra aynı kurumda Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Meslek hayatının bu evresinde öğretmen ve aday öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimleri verdi. Başta üniversite hazırlık öğrencileri olmak üzere hemen her sınıf düzeyinde konu anlatımlı kitapların, soru bankalarının, yaprak testlerin, deneme sınavlarının, dergilerin hazırlanmasında yazarlık ve editörlük görevlerinde bulundu. Özel sektörde 10 yılı aşkın süren bu çalışma hayatının ardından 2013 yılında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesine dahil oldu ve öğretmen olarak görev yapmaya başladı. Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları için hazırlatılan kazanım kavrama testlerinin yazımında Bakanlıkça görevlendirildi. Halen Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapmaktadır.