T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Uluslararası Prof.Dr.Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Tem

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Naveedullah Noori'nin geliştirdiği "Tavana Yükseltilebilir Uzaktan Kumandalı LED Aydınlatmalı Portatif Masa" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Tem

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Ayoub Samir Ali Ahmed MOHAMED'in geliştirdiği "Yiyecek Tutmaya Yarayan Çok Fonksiyonlu Döner Başlıklı Çatal" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Tem

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Omar Hazem Ahmad MUSLEH'in geliştirdiği "Ses Komutu ile Çalışan, Oyuncak Çıkaran ve Doğru Telaffuz Eğitici Küre" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Nejam UDDIN'in geliştirdiği "Lazer Sensörlü Hijyen Ölçen Batarya" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

Oku-Yorum projesinde okumaların ardından yapılan kitap tahlilleri sonucunda takım yarışmaları yapıldı 

16 Haziran 2021 tarihinde saat 20.30'da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu Oku-Yorum projesinin kapsamında kitap okumayı seven öğrencilerimizin oluşturduğu takımlar arasında Quizizz yarışması düzenlenmiştir. 

Haz

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında okulumuz öğrencilerinden Mahmoud Moftah Mohamed'in geliştirdiği "Ayak Dezenfektasyon İstasyonu" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır.

Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında okulumuz öğrencilerinden Mahmut Enes ALPSÜMER'in geliştirdiği "Yerden Isıtma Sistemlerinde Geliştirme" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Mohamed Attia Eid Attia Eid'in geliştirdiği "Yay Sistemli Otomatik Ayarlı Şarj Edilebilir Kıvamlı Gıda Karıştırıcısı" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Projeleri Yaygınlaştırma Oturumları kapsamında 2-3-4 Haziran 2021 tarihlerinde Yenimahalle ilçesinde yapılan diğer projelerle birlikte,okulumuzda gerçekleştirilen projelerimizin danışman öğretmenleri tarafından proje süreç ve çıktılarının sunulması ile proje yaygınlaştırma etkinlikleri yapılacaktır.

May

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Bejtula UMER'in geliştirdiği "Gelişmiş Dijital Kapak" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır.
Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Arian NABIL'in geliştirdiği "Bayatlamayı Engelleyen Vakumlu Saklama Kabı" buluşu için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Ridouane Issaka Harouna'un geliştirdiği "Evlerde Kullanılan Uzaktan Kontrol Edilebilen Şarj Edilebilir Su Isıtıcısı"  ve "Süzgeçli Kase" buluşları için yapmış olduğu Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup her iki buluş için Patent (Faydalı Model) almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model yarışması kapsamında uluslararası öğrencilerimizden Arifin NASEAT'ın geliştirdiği "Masa Üstünde Yer Kaplamayan Frenli ve Yaylı Kalemlik" buluşu için yapmış olduğumuz Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre olumlu sonuçlanmış olup Patent (Faydalı Model) almaya hak kazanmıştır.

Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz tarafından, Teknofest'e Eğitim Teknolojileri kategorisinden başvurusu yapılan "Ses Komutu İle Çalışan Telaffuz Eğitici Küre" projesi 82,67 puan ile detaylı rapor yazma aşamasına geçmiştir.

TE(A)CH takımı tarafından geliştirilen proje, belirli kazanımlar dâhilinde küçük yaş gruplarına hitap eden eğitici bir küre olup amacı; öğrenenin, hedef dilde edinmesi gereken kelimeleri doğru tonlamayla öğrenmesini ve doğru telaffuz etmesini sağlamak ve projemize eklenen çeşitli eğitici oyuncaklar ile hedef kitle için kelime öğrenim ve doğru telaffuz süreçlerini oyunlaştırarak, dijital uygulamalara bağımlı olmadan kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmektir.

Çalışmaları yürüten Matematik öğretmenimiz Kübra Çiçek'e ve öğrenci ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

Video için tıklayınız

May

Either awaken the lions of Bedr or call the Caucasian eagles, tell Selahaddin Ayyubi, Masjid al-Aqsa is downtrodden.

Ya uyandırın Bedr'in aslanlarını, ya da çağırın Kafkas kartallarını, söyleyin Selahaddin Eyyûbî'ye, Mescid-i Aksa ayaklar altında!


Video için tıklayınız