ANKARA / YENİMAHALLE - ULUSLARARASI PROF.DR.MUHAMMED HAMİDULLAH ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ULUSLARARASI PROF.DR.MUHAMMED HAMİDULLAH ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Batıkent Turgut Özal Mah. 1940. Cad. 2189. Sok. No7 Yenimahalle/ANKARA
Vizyon
İnsanlığın küresel barışa daha çok muhtaç olduğu çağımızda öğrencilerimizi, medeniyet tasavvuru gelişmiş; milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon
Gençlerimizin yaşayacakları çağın bilgisi ve becerisi verilerek dünyamızın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkı sağlamak için mesleki, akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel donanıma sahip bireyler yetiştirmektir.
MMA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ, DENEMEDE İL BİRİNCİLİĞİ
Yatakhane Koğuşu :1
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Kızılay ve Ulus güzergahından Metro ile, Ulus, Sıhhıye ve Keçiören´den dolmuşla.
VAR
Batıkent Turgut Özal Mah. 1940. Cad. 2189. Sok. No:7 Yenimahalle/ANKARA
İl merkezine 16 Km İlçe Merkezine 11 Km
371.5687-413.0823
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun spor salonu oldukça donanımlıdır. Öğrencilerimiz güreş, masa tenisi, dart, bocce, futbol,voleybol gibi sportif faaliyetlerde oldukça etkindirler. Ayrıca akıl ve zekâ oyunlarında, satranç, mangala gibi faaliyetlerde de öğrencilerimiz çok başarılıdırlar.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda TÜBİTAK 4006 çerçevesinde öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz bilimsel çalışmalar yapmışlardır. Mayıs ayında bu çalışmalar, okullara ve halka açık bir şekilde sergilenmiştir.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK 4006, KİTAP OKUMA HALKASI,DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN, E-STORAGE DIJITAL PORTFOLIO, SIFIR ATIK,
MOIC, MUN
Diğer Hususlar
Okulumuz Uluslararası Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olması hasebiyle dünyanın dört bir köşesinden öğrenciler eğitim almak için okulumuzu tercih etmektedirler. Dolayısıyla okulumuzda zengin kültürel bir mozaik vardır.